Charity tasting

Voor de derde maal organiseren we een proeverij ten voordele van het goede doel. We hopen dat jullie opnieuw van de partij zullen zijn, want het wordt een avond vol onvergetelijke smaakontdekkingen. En ja hoor, zoals vorig jaar zal Chris Lauriers de boel weer lekker aan elkaar kletsen! Elk jaar selecteren we één of meerdere goede doelen waarvoor we graag een mooi bedrag willen inzamelen. Deze doelen linken we aan familie en vrienden verbonden aan de Saint Mac-familie. Ondanks het serieuze thema maken we er een avond van die je niet snel zult vergeten. We kijken er dan ook naar uit om samen met jullie een avond vol genot en vrijgevigheid te beleven! Hieronder vind je alvast de line-up (met er onder vermeld wie de fles geschonken heeft). Alvast tot vrijdag 27 september!

WANNEER?
Vrijdag 27 september 2024

KOSTPRIJS?
€ 60,00 p.p. (incl. kleine hapjes).
WAAR? 
Hoeve 't Bommesaarke
Kessenicherweg 27, 3640 Kinrooi

Host?
Chris Lauriers

Te proeven flessen & geschonken door:

Perfect Dram
M&H 4 jaar

The Roots
T.D.L. 2009

Teeling
23 jaar

Wolfburn

Help for Heroes

Word vervolgd

Word vervolgd

Word vervolgd

INSCHRIJVING CHARITYEVENT

Good to know!

  • Betalingsgegevens ontvang je na inschrijving. 
  • Als je graag een donatie wil doen t.v.v. één of beide goede doelen kan dat rechtstreeks. We geven je graag de nodige gegevens door. Uiteraard kan je ook ons evenement steunen.
  • Wil je graag een item doneren om te gebruiken tijdens de proeverij (bv. veilingitem, of proeffles) neem dan contact op met Gunther om dit te bespreken (info@saintmac.be)

De goede doelen!

Geef CADASIL-patiënten weer een toekomst!

CADASIL is een zeldzame erfelijke ziekte die nog niet zo bekend is. Het wordt gekenmerkt door TIA's, herseninfarcten, migraine met aura, dementie en psychiatrische symptomen. Meestal beginnen deze symptomen zich te manifesteren rond de leeftijd van 45-50 jaar. Voor de meeste patiënten leiden deze symptomen in de laatste jaren van hun leven tot volledige zorgafhankelijkheid. Het is begrijpelijk dat deze ziekte een enorme impact heeft op de familieleden. Niet alleen zien ze hun dierbare achteruitgaan, maar kinderen van een CADASIL-patiënt hebben ook 50% kans om de ziekte te erven. Het precieze aantal mensen met CADASIL is niet bekend, en meer onderzoek is essentieel om vooruitgang te boeken in de ontwikkeling van een medicijn.

Het LUMC voert onderzoek uit naar CADASIL, met als uiteindelijk doel de ontwikkeling van een medicijn voor deze ziekte. Ze voeren zowel preklinisch onderzoek in het laboratorium uit als klinisch onderzoek bij CADASIL-patiënten.

De Bontius Stichting speelt een ondersteunende rol bij het verwerven van aanvullende financiering voor het wetenschappelijk onderzoek van het LUMC. Samen streven ze ernaar om hoop te bieden aan degenen die getroffen zijn door CADASIL en om de toekomst van behandeling en genezing te verbeteren.

Make-A-Wish vzw

Make-A-Wish® vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect. Maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen. Make-A-Wish® wil de kinderen een hart onder de riem steken, hen moed geven voor de onzekere toekomst waar ze voor staan door elk wenskind en zijn/haar familie een onvergetelijk moment te laten beleven te midden van al die zorgen, twijfels, moedeloosheid en verdriet, weg van klinieken, dokters en ziekenhuisbehandelingen.

Niets is te veel om er een onvergetelijke dag van te maken. Er wordt aandacht besteed aan ieder detail zoals de roze jurk, frietjes als lievelingseten, die grote rode Ferrari en nog zoveel meer, want wensen hebben geen grenzen. Kinderen hun wensen zijn puur en komen recht uit het hart. Zo worden de kinderen omgetoverd tot kleine piloten, prinsessen, dokters, ballonvaarders, muzikanten en modellen. We organiseren ontmoetingen met hun favoriete bekende personen of laten onze kinderen zelf een bekend persoon worden voor één dag. Steden worden bezocht en natuurlijk staat ook Disneyland Parijs hoog op het wenslijstje van onze kinderen.

Wij geloven in de helende kracht van een wens. Daarom vervullen wij de hartenwensen van kinderen die vechten tegen een levensbedreigende ziekte om hoop, sterkte en vreugde te brengen.

Veilingitems!  (deze items worden de avond zelf geveild t.v.v. bovenvernoemde goede doelen)

Teeling Red Wine
by Teeling Distillery